Meer weten over de producten die Christ Lommers levert?
Klik in onderstaande afbeelding op een van de snitten voor meer informatie.
Hampunt
De hampunt is gesneden van de achterpoot van het varken. Het is daarmee een grondstof voor de productie van gekookte hammen.
Bovenbil
De bovenbil wordt verkregen uit het dikke gedeelte van de ham (de bil). De bovenbil wordt gebruikt voor de productie van gekookte hammen, en is tevens een mooie basis voor schnitzels. Het schoongemaakte vlees bevat geen spek, vliezen of zenen.
Coburgers
De coburger is beschikbaar in diverse soorten, maten en gewichten. Deze ham wordt gebruikt voor de droogzouterij en de kookindustrie.
Platte bil
De platte bil is onder andere de basis voor de fricandeau en diverse gekookte hammen. Het is stevig varkensvlees, afkomstig van de dikke lende. Heeft een grove structuur en kan het beste in de oven worden gegaard. Omwikkel met een lapje spek voor een extra malse smaak.
Hielen
De varkenshiel wordt van de varkenspoot gesneden en is ook bekend onder de naam 'Eisbein'. Deze kan op aanvraag van de klant in diverse snitten gesneden worden. Het vlees bevat veel bindweefsel en is daarmee geschikt voor het trekken van bouillon. Het aanwezige vlees geeft extra smaak aan stampotten en soepen.
Spierstuk
Het spierstuk wordt veel gebruikt voor de productie van beenham, en tevens voor de productie van gekookte hammen.
Kophaas
Een mals stukje vlees waar je prachtige gerechten mee kunt maken. Varkenshaas is de meest malse spier van het varken, die zich in de rug van een varken bevindt. Het is een lang en schuin toelopend stukje vlees. De varkenshaas bestaat uit een kop, een dik gedeelte en een relatief dun uiteinde.
Mager metten
Constante hoge kwaliteit grondstof voor gehaktproductie en worstmakerij.