Producten

De lekkerste ham begint bij ons. Op het gebied van varkenshammen snijden we iedere gewenste snit. Iedere klant stelt tenslotte eigen eisen aan het product om tot een specifiek beoogd eindproduct te kunnen komen. In overleg met verkoop en productie kunnen wij snel en doeltreffend de gewenste ham maken.

Door onze constante hoge kwaliteit zijn onze klanten verzekerd van een uniforme grondstof. Onze producten worden verwerkt tot hoogwaardige gerookte en gekookte hammen. Daarbij gaat niets verloren: snijrestanten dienen als grondstof voor uiteenlopende snacks, vleeswaren en worsten.

Meer weten over de producten die Christ Lommers levert?

Klik in onderstaande afbeelding op een van de snitten voor meer informatie.


Hampunt

De hampunt is gesneden van de achterpoot van het varken. Het is daarmee een grondstof voor de productie van gekookte hammen.


Bovenbil

De bovenbil wordt verkregen uit het dikke gedeelte van de ham (de bil). De bovenbil wordt gebruikt voor de productie van gekookte hammen, en is tevens een mooie basis voor schnitzels. Het schoongemaakte vlees bevat geen spek, vliezen of zenen.


Coburgers

De coburger is beschikbaar in diverse soorten, maten en gewichten. Deze ham wordt gebruikt voor de droogzouterij en de kookindustrie.


Platte bil

De platte bil is onder andere de basis voor de fricandeau en diverse gekookte hammen. Het is stevig varkensvlees, afkomstig van de dikke lende. Heeft een grove structuur en kan het beste in de oven worden gegaard. Omwikkel met een lapje spek voor een extra malse smaak.


Hielen

De varkenshiel wordt van de varkenspoot gesneden en is ook bekend onder de naam 'Eisbein'. Deze kan op aanvraag van de klant in diverse snitten gesneden worden. Het vlees bevat veel bindweefsel en is daarmee geschikt voor het trekken van bouillon. Het aanwezige vlees geeft extra smaak aan stampotten en soepen.


Spierstuk

Het spierstuk wordt veel gebruikt voor de productie van beenham, en tevens voor de productie van gekookte hammen.


Kophaas

Een mals stukje vlees waar je prachtige gerechten mee kunt maken. Varkenshaas is de meest malse spier van het varken, die zich in de rug van een varken bevindt. Het is een lang en schuin toelopend stukje vlees. De varkenshaas bestaat uit een kop, een dik gedeelte en een relatief dun uiteinde.


Mager metten

Constante hoge kwaliteit grondstof voor gehaktproductie en worstmakerij.